Logo De Hondencoach wit

Hondengedragskundige Sabeau Mallouk


Cursus gedragstraining voor puppies
vanaf 10 weken

Begrijp in 5 sessies hoe jouw pup denkt en hoe jij daar het slimst op inspeelt.

7+ jaar
ervaring

Gedurende de afgelopen jaren hebben wij met praktisch alle hondenrassen gewerkt. 

Gecertificeerd
Hondengedragskundige

550+
consulten

Jouw uitdaging hebben wij zeer waarschijnlijk al vaker succesvol kunnen aanpakken.

Omdat iedere hond op jonge leeftijd het snelst leert

Eindelijk je pup in huis; wat een feest! Een nieuw familielid, en wat voor één; aandoenlijk, puur, grappig en ondeugend…

Tegelijkertijd begint ook een intense periode vol uitdaging, beproevingen en verantwoordelijkheid -en vanuit dat besef ben jij hier waarschijnlijk beland. Elke nieuwe eigenaar droomt van die goed opgevoede pup; maar de realiteit is dat het consequente oefening en geduld vergt voordat een puppy zo kan opgroeien -en het begint met inzicht. 

Direct investeren in complete training scheelt niet alleen een boel frustratie bij jou en je pup; het voorkomt veel gedragsproblemen op latere leeftijd. Maar de allerbelangrijkste reden; een goede start vol gezamenlijke leermomenten, spel en plezier legt een ijzersterk fundament onder jullie levenslange band. 

Wat wij anders doen

Onze aanpak verschilt wezenlijk van de meeste conventionele puppycursussen. Vanuit onze filosofie dat iedere hond een individuele aanpak nodig heeft, concentreren wij ons op maatwerk voor de eigenaren.

Dit betekent dat we minder tijd aan trucjes of kunstjes zullen besteden maar de focus leggen op het karakter en de behoefte van jouw hond -en hoe jij dit als baas het beste begeleidt. De groepsdynamiek -leren van de interactie tussen andere eigenaren en hun hond- zorgt dat je versneld inzicht in de Hondentaal zult krijgen.

Daarnaast plannen we met iedere cursist een 1:1 consult om jouw specifieke uitdagingen extra aandacht te geven.

De ideale setting

We gaan trainen nabij speelpark De Swaan; een mooie bos- en duinrijke omgeving net boven Alkmaar met onder andere een speeltuin, recreatie- & sportactiviteiten èn boerderijdieren!
Vol variatie en prikkels (afleidingen) dus; net zoals in de echte wereld. Jij en je pup gaan blootgesteld worden aan alle soorten uitdagingen waar je dagelijks ook tegenaan loopt.

Speelpark De Swaan, een recreatieterrein gelegen nabij bos en duin, biedt een aangename setting voor verschillende typen gedragstraining.

Welke vaardigheden gaan we jou en je pup bijbrengen?

Is dit lijstje nog niet compleet voor jou?

Geen zorgen; in deze cursus krijg je ook een 1:1 trainingsconsult waar we op al jouw persoonlijke uitdagingen met maatwerk zullen ingaan. 

Hands-on instructies van hondengedragskundige Caesar Millan (Dog Behavior and Training pt. I, 2018)
Hands-on instructies van hondengedragskundige Cesar Millan (Dog Behavior and Training pt. I, 2018)

Onze filosofie

Maatwerk

Over communicatie en gedragstraining met honden bestaan hele uiteenlopende visies en theorieën, waarvan wij er vele hebben bestudeerd of gedaan. Ondere andere op de trainingsacademies van Martin Gaus en Cesar Millan. 

Mijn overtuiging als hondentrainer echter, is dat er niet één methodiek is die altijd opgaat. Het vergt maatwerk om de connectie te leggen en vaak een combinatie van technieken. Iedere hond is tenslotte uniek, net zoals ieder mens… 

Het zal je dan ook niet verbazen dat minstens de helft van ons werk als hondengedragskundige over menselijk gedrag gaat!

Een gedegen start

De eerste beweging voor een goede start? De plaats rust. Zodat jij en je pup samen op dezelfde golflengte komen. Dan gaan we stappen zetten, en zal blijken dat er een héleboel mogelijk is. Je zult ervaren dat het uiteindelijk om slechts drie simpele dingen draait:

ConnectieCommunicatieConsequentie

We werken tijdens de sessies gericht toe naar het moment waarop jij niet langer gefrustreerd bent, maar controle voelt -en plezier!
En je pup gewoon een blije puppy kan zijn. Zoals het hoort.

Onze trainers

Sabeau Mallouk

In een vorig leven hadden wij in het gezin zelf een Stafford die we niet goed begrepen. Indy viel aan de lijn vaak zomaar uit naar andere honden. Als dierenliefhebber frustreerde me dit enorm -maar tegelijk wist ik zeker dat het anders moest kunnen…

Het bleek achteraf de definitieve druppel om van mijn hobby mijn werk te gaan maken. Vanuit die motivatie begon ik met literatuur en opleidingen over hondenpsychologie. Daaruit leerde ik ontzettend veel, maar vooral dat één ding centraal staat: alles valt of staat met de connectie tussen de hond en zijn baasje.

Dieuwke

Dieuwke Baanstra

Ik ben opgegroeid tussen de paarden, katten en honden (Newfoundlanders). Momenteel heb ik twee fantastische Friese Stabijen, Jos en Doortje. Toen ik Jos kreeg, ben ik mij gaan verdiepen in de hondentaal & hondenpsychologie, met verschillende cursussen en workshops. 
 
Ik help je graag om de balans tussen jou en je hond te vinden, vanuit rust en met maatwerk. Bewustwording is ons vertrekpunt in de coaching sessies; waarbij jouw behoefte minstens zo belangrijk is als die van je hond. 

Wat andere klanten zeggen:

Zodra we samen aan de slag gaan zul je direct verandering ervaren -oefenen wordt leuk!

Inhoud gedragscursus voor puppies

1. Groepstrainingen (4x)

Indeling groepstrainingen

2. Privé consult (1x)

Gedragstraining voor puppies

475
  • 4 gedragsconsulten in groepsverband
  • Privé gedragsconsult
  • Maximaal 5 cursisten per groep
  • Checklist tips & tricks als PDF

Prijzen zijn inclusief btw.

Aan de slag?

Iedere 1e donderdag van de maand starten we een nieuwe trainingsreeks.
Reserveer hieronder jouw gewenste startmoment.

Per mail ontvang je een afspraakbevestiging met alle verdere informatie.

Nog niet helemaal zeker of heb je specifieke vragen?

Plan hieronder een terugbelafspraak met ons in!

Meer info over individuele puppytraining?