Logo De Hondencoach wit

Hondengedragskundige Sabeau Mallouk


Gedragsconsult bij probleemgedrag

Leer zelf begrijpen hoe jouw hond denkt en hoe je daar het slimst op inspeelt.

7+ jaar
ervaring

Gedurende de afgelopen jaren hebben wij met zo goed als alle hondenrassen gewerkt. 

Gecertificeerd
Hondengedragskundige

550+
consulten

Jouw uitdaging hebben we zeer waarschijnlijk al vaker succesvol kunnen aanpakken.

"Ik heb van alles geprobeerd maar het lukt.me.gewoon.NIET!"

Dat is zo ongeveer de strekking van het verhaal van de meeste hondeneigenaren tijdens ons eerste contact. Begrijpelijke frustratie en moedeloosheid na intensieve periodes vol initiatieven en pogingen. Goedbedoelde experimenten die doorgaans veel energie, tijd en soms ook geld gekost hebben, maar gewoon niet tot het gewenste resultaat hebben geleid.

Het goede nieuws: meestal is de problematiek relatief simpel te verklaren en aan te pakken.

Mijn naam is Sabeau Mallouk èn ik ben (de) hondencoach. Mijn aanpak als professioneel hondengedragskundige richt zich op bewustwording. Bewust maken dat het gedrag van de hond bijna àltijd volgt uit het gedrag van de mens. En dat er eigenlijk sprake is van non-stop communicatie. Het enige lastige daarbij is dat honden onze mensentaal helaas niet spreken…

Andersom kan het gelukkig wel: hondentaal kunnen wij leren begrijpen en daar wil ik je graag bij helpen – ik heb het tenslotte ook gewoon kunnen leren. 

Ook hondentrainers moeten blijven bijtrainen: Fundamentals II (2018) @ The Dog Psychology Center, Santa Clarita, California
Ook hondentrainers moeten blijven bijtrainen: Fundamentals II (2018) @ The Dog Psychology Center, Santa Clarita, California.

Veel voorkomende problemen die wij helpen oplossen:

Herken je één of meerdere van deze situaties?

Mooi: want tijdens onze consulten gaan wij jou de oorzaak èn aanpak van het probleemgedrag aanreiken!

Hands-on instructies van hondengedragskundige Caesar Millan (Dog Behavior and Training pt. I, 2018)
Hands-on instructies van hondengedragskundige Cesar Millan (Dog Behavior and Training pt. I, 2018)

Mijn filosofie

Maatwerk

Over communicatie en gedragstraining met honden bestaan hele uiteenlopende visies en theorieën, waarvan ik er veel heb bestudeerd of gedaan. Ondere andere op de trainingsacademies van Martin Gaus en Cesar Millan. 

Mijn overtuiging als hondentrainer echter, is dat er niet één methodiek is die altijd opgaat. Het vergt maatwerk om de connectie te leggen en vaak een combinatie van technieken. Iedere hond is tenslotte uniek, net zoals ieder mens… 

Het zal je dan ook niet verbazen dat minstens de helft van mijn werk als hondengedragskundige over menselijk gedrag gaat!

Een nieuwe start

De eerste beweging voor een nieuwe start? De plaats rust. Zodat jij en je hond samen op dezelfde golflengte komen. Dan gaan we stappen zetten, en zal blijken dat er een héleboel mogelijk is.

Je zult ervaren dat het uiteindelijk om slechts drie simpele dingen draait:

ConnectieCommunicatieConsequentie

We werken tijdens de gedragstraining gericht toe naar het moment waarop jij niet langer gefrustreerd of bang bent, maar je opgelucht en krachtig voelt. En je hond gewoon hond kan zijn. Zoals het hoort.

Onze trainers

Sabeau Mallouk

In een vorig leven hadden wij in het gezin zelf een Stafford die we niet goed begrepen. Indy viel aan de lijn vaak zomaar uit naar andere honden. Als dierenliefhebber frustreerde me dit enorm -maar tegelijk wist ik zeker dat het anders moest kunnen…

Het bleek achteraf de definitieve druppel om van mijn hobby mijn werk te gaan maken. Vanuit die motivatie begon ik met literatuur en opleidingen over hondenpsychologie. Daaruit leerde ik ontzettend veel, maar vooral dat één ding centraal staat: alles valt of staat met de connectie tussen de hond en zijn baasje.

Dieuwke

Dieuwke Baanstra

Ik ben opgegroeid tussen de paarden, katten en honden (Newfoundlanders). Momenteel heb ik twee fantastische Friese Stabijen, Jos en Doortje. Toen ik Jos kreeg, ben ik mij gaan verdiepen in de hondentaal & hondenpsychologie, met verschillende cursussen en workshops.

Ik help je graag om de balans tussen jou en je hond te vinden, vanuit rust en met maatwerk.
Bewustwording is ons vertrekpunt in de coaching sessies; waarbij jouw behoefte minstens zo belangrijk is als die van je hond.

Wat onze klanten zeggen:

Gedragsverandering bereiken?
Wij bieden 2 opties:

 4 sessies van 1,5 uur op locatie (regio Alkmaar) in groepsverband waarbij je versneld zult leren van andere eigenaren met vergelijkbare uitdagingen. 

Gedragsconsult van 2 uur bij u thuis waarbij we het probleemgedrag ter plaatse doorbreken en u alle handvatten aanreiken hoe dit zelf door te zetten.   

Groepsconsult: versneld inzicht door gezamenlijke raakvlakken

Groepsconsult:
inhoud & stappenplan

In de praktijk merken wij dat het veel eigenaren vaak aan de juiste mogelijkheden ontbreekt om training consequent door te pakken. Dan kan groepstraining uitkomst bieden; hierbij gaan we diverse praktijksituaties opzoeken met de juiste begeleiding.
Denk aan passages met andere honden; winkelstraten, terrassen of andere drukke plekken, maar ook situaties tijdens loslopen of spel. Datgene opzoeken dus, dat je zelf misschien geneigd bent om te vermijden. Je gaat veel opsteken van andere eigenaren en hùn uitdagingen om gedrag te doorbreken. De groepsdynamiek met verschillende karakters én verschillende rassen maakt dat je sneller van elkaar leert om de essentie zèlf succesvol toe te passen.

Les 1: Kennismaking & confrontatie

Les 2: Wandelingen en passages

Les 3: Spel en loslopen

Les 4: De stad!

Onze trainingslocatie:

We gaan werken vanuit speelpark De Swaan; een mooie bos- en duinrijke omgeving net boven Alkmaar met onder andere een speeltuin, recreatie- & sportactiviteiten èn boerderijdieren!
Vol variatie en prikkels (afleidingen) dus; net zoals in de echte wereld. Jij en je hond gaan blootgesteld worden aan alle soorten uitdagingen waar je dagelijks ook tegenaan loopt.

Groepsconsult

750
  • Training in groepsverband van 90 minuten (4 sessies)
  • Maximaal 4 cursisten per groep
  • Verschillende trainingssituaties
  • Locatie: regio Alkmaar

Prijzen zijn inclusief btw.

Zodra we samen aan de slag gaan zul je direct verandering ervaren en wordt oefenen weer leuk!

Privé gedragsconsult aan huis:
Inhoud & stappenplan

Bij een thuisconsult gaan we na een korte kennismaking en inventarisatie van de leefomgeving samen aan de slag met het gedrag van uw hond en de terugkomende problemen. Ook ùw mindset zal hierbij op de proef worden gesteld; want het gedrag van de baas werkt als een spiegel ten opzichte van uw hond!
Wij werken altijd met een vaste structuur en volgorde om zo snel mogelijk tot de essentie èn oplossing te komen:

1. Inventarisatie

2. De praktijk

3. The morning after

Gedragsconsult

275
vanaf
  • 2 uur coaching bij jou thuis of op locatie
  • Checklist tips & tricks als PDF
  • € 0,50 kilometervergoeding vanaf Alkmaar
  • €50,- extra wanneer de reistijd langer is dan twee uur

Prijzen zijn inclusief btw.

Hondentrainer Sabeau Mallouk in actie tijdens gedragsconsult met een Stafford
Gedragsconsult aan huis
Trainingen op locatie
Hondentrainer_Sabeau_Mallouk_tijdens_een_roedelwandeling
Roedelwandelingen

Direct starten?

Kies hieronder je gewenste gedragsconsult en moment.

Per mail ontvang je een afspraakbevestiging met alle verdere informatie.  

Nog niet helemaal zeker of heb je specifieke vragen?

Plan hieronder een terugbelafspraak met ons in!